top of page
Search

GEOMETRIA FRAGMENTADA

CONJUNT RESIDENCIAL EL PEDRAL 1 · ENCAMP


El nou projecte d’habitatges del conjunt residencial El Pedral 1 té una ubicació privilegiada, al centre d’Encamp, gaudint d’una bona orientació solar. Amb un total de 55 habitatges, l’edifici es destaca per la seva grandària i modernitat.


Aquest nou desenvolupament ofereix una oportunitat única per viure en un entorn cèntric i verd, amb totes les comoditats a l’abast. Els futurs residents podran gaudir de la proximitat de serveis i espais de lleure, convertint a El Pedral 1 en una opció ideal per a les famílies.


Seguint la normativa d’Encamp que permet fer un quadrat de 40x40 metres en planta, es va buscarcrear un únic volum compacte que configurés un nucli d’escala granal centre, amb el màxim de pisos al voltant del perímetre.


A l'inici del projecte, l'estudi encarregat del projecte, ART Arquitectura, es van trobar amb dues façanes molt marcades. La façana principal orientada a l'est, amb molt assolellament. D’altra banda, la façana posterior, donant davant del mur de l’edifici del costat.


Per activar al màxim l’èmfasia la façana del darrere, es va avançar l’edifici tant com es va poder per esponjar la part posterior i aconseguir més llum. Així, es va crear unagran separació a la part posterior, aprofitant al màxim la parcel·la. Aquest gest va permetre que els laterals també tinguessin més separació respecte als veïns, proporcionant més llum i espai. Això evita la sensació de tancament, tot i trobar-se a la part posterior de l’edifici.


Es van dissenyar dues plantes de pàrquing, aprofitant les modificacions del terreny per crear jardins per a les plantes baixes.Aquesta configuració fa que l’edifici quedi una mica retirat del carrer principal, cosa que assossega el soroll i l’impacte visual del volum i ha permès fer tots els aparcaments sense haver d'excavar.


Aquest projecte inclou 96 places d’aparcament i cada pis téel seu propi traster, aprofitant totsels racons disponibles. També s’ha buscat que tots els pisos tinguin espais exteriors, com balcons, terrasses i jardins a la planta baixa. Aquestes característiques fan que els residents puguin gaudir d’un ambient més obert i lluminós, fins itot a les zones menys privilegiades de l’edifici.


L’edifici, amb el seu disseny avançat cap endavant, crea una façana posterior molt més il·luminada i espaiosa, millorant així la qualitatde vida dels seus residents. A més, els jardins de les plantes baixes proporcionen un espai verd privat, mentre que el retrocés respecte al carrer principal redueix el soroll i provoca un entorn més tranquil.


Aquest disseny integrat assegura que tots els pisos tinguin accés a llum natural i espais exteriors, fent que cada habitatge sigui còmode i atractiu. Aquesta combinació de llum, espai, i verdor fa d’aquest projecte una opció excel·lent per a qui busca un habitatge contemporani i confortable.


S’ha construït un edifici massís que respecta l’entorn, variant els materials, les formes de la façana i jugant al “Tetris” amb una mica de desplaçament, per suavitzar la seva enèrgica volumetria i integrar-lo millor amb els edificis veïns.



L'edifici gaudeix d'una excel·lent orientació, amb sol durant tot el dia.


Es va voler crear un volum contundent, segons la normativa, aprofitant la parcel·la quadrada i per emfatitzar aquest efecte de volum, la façana creix per sobre de la coberta. En créixer per sobre de la coberta i, alhora, retirar-se una mica per donar lloc a una terrassa, es genera la il·lusió d'un cub, tot i que realment no ho és. Encara que no es vegi des de l'exterior, hi ha una coberta inclinada a l'interior. La visió frontal fa semblar que és un cub, però en realitat està inclinat. La façana, més alta, amaga la coberta inclinada, creant així aquesta aparença volumètrica i poderosa que es desitjava.


Amb un total de 55 habitatges, l’edifici destaca per la seva grandària i modernitat.

La visió frontal fa semblar que l’edifici és un cub, però en realitat està inclinat. La façana, més alta, amaga la coberta inclinada, creant una il·lusió geomètrica que dissimula la veritable forma de l’edifici.

Vista de la façana nord. En primer terme, els jardins.

Es va voler un edifici massís que respectés l’entorn existent per això s’han variat els materials de la façana i les formes, com en un joc de “Tetris”, per suavitzar la percepció de contundència. Si s’hagués utilitzat un sol material o color, hauria estat massa dominant.

Així, es relaxa la visió amb diferents acabats de gres que simulen fusta: fusta clara que evoca el pi, fosca que evoca el roure, i una base que simula ciment, creant una transició de zones pètries fins a una aparença més natural. El material és ceràmic imitació fusta, amb variacions en les textures. Es tracta d'una façana totalment ventilada amb finestres de triple vidre. Funciona tèrmicament amb aerotèrmia, que proporciona aigua calenta sanitària i calefacció. Compleix el reglament energètic amb aïllaments eficients.

A la façana, ventilada ceràmica, s'ha jugat amb tres textures: una clara que evoca el pi, i dues fosques que evoquen el roure i la pedra.


El xiprer proporciona untoc de vegetació, embellint l’entrada de l’edifici ambla seva presència verda.

A l’accés hi ha un xiprer que marca certa notorietat a l’entrada, sense tapar les vistes. És un arbre que a l’època romana, es trobava a les entrades de les cases aristocràtiques, donant la benvinguda. S’ha treballat molt el disseny de l’entrada, destacant el cantell de forjat que delimita l’accés tant de vehicles com de vianants.

El xiprer, juntament amb una estructura de llistons de fusta de pi, il·luminada amb LED, guia el recorregut cap a l’entrada, dota de personalitat a l’edifici.



El disseny integrat garanteix que tots els pisos tinguin accés a llum natural, creant un entorn confortable i atractiu per als residents. Cada habitatge es beneficia d'una il·luminació adequada i zones exteriors per al benestar dels seus habitants.

Les terrasses compten amb moltes hores de sol i unes vistes immillorables a la vall.

Els acabats interiors amb colors clars ressalten l’espai i la llum, mentre que les cuines, destacant per la seva funcionalitati s’integren harmoniosament amb l’espai del menjador, creant un ambient obert i acollidor per a la vida diària.


La combinació de llum, espai, i verdor fa d’aquest projecte una opció excel·lent per a qui busca un habitatge contemporani i confortable.

PROJECTE: CONJUNT RESIDENCIAL EL PEDRAL 1 · ENCAMP ARQUITECTURA: ART ARQUITECTURA: TURI RIBERAYGUA JOEL ROBLES PROMOTORA IMMOBILIÀRIA: NOVES PROMOCIONS SL ENGINYERIA D’ESTRUCTURES: JORDI GAJAS ENGINYERIA D’INSTAL·LACIONS: JJT JAVIER JIMENEZ TIERNO CONSTRUCTORA: PIDASA SERVEIS SL


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page