top of page
Search

INNOVADORA LLEUGERESA I FLEXIBILITAT

Updated: 3 hours ago

TORRE ZENIT· ESCALDES-ENGORDANY


La Torre Zenit s’alça amb majestuositat a l’epicentre comercial d’Andorra, enfront de l’emblemàtic centre termolúdic de Caldea. Aquest gratacel de disseny avantguardista i elegància sòbria redefineix el perfil urbà de la ciutat.


La seva arquitectura contemporània, amb línies netes i façanes de vidre que reflecteixen la llum natural, dialoga de manera harmoniosa amb l’entorn muntanyenc i la vibrant vida urbana.


La Torre Zenit no sols marca un nou estàndard en termes d’innovació arquitectònica, sinó que també actua com un punt de referència visual i funcional en el paisatge andorrà.


El projecte arquitectònic destaca per la seva innovadora aproximació a la lleugeresa i flexibilitat en el disseny de torres de gran altura. Compost per dos edificis, un de 10 plantes ja completat i un altre de 20 plantes en fase de finalització, el projecte introdueix un enfocament distintiu mitjançant l'ús d'un sòcol comú de tres plantes. Aquest sòcol eleva les torres, suspenent-les sobre una estructura metàl·lica que penja d'un nucli central d'ascensors i escales de formigó armat.


La disposició dels edificis s'ha pensat acuradament: el de menor altura se situa alineat amb la façana de l'edifici existent, integrant-se amb l'entorn urbà, mentre que la torre més alta se situa al centre de la parcel·la, envoltada d'espai públic. Aquesta configuració permet una varietat de combinacions tipològiques per als apartaments, que van des d'unitats d'un fins a quatre dormitoris, totes amb superfícies superiors als estàndards del mercat.


La Torre Zenit s'erigeix en un exemple de disseny arquitectònic innovador i sostenible, amb una materialitat acuradament seleccionada per a maximitzar la lleugeresa i esveltesa de l'edifici. La façana està composta per una combinació de materials que no sols aporten estètica, sinó també funcionalitat. S’ha optat per gres porcellànic, xapa d'alumini llis i vidre, complementats amb xapa d'alumini gravat, la textura del qual afegeix una vibrant dimensió a la façana.


Els habitatges s’han dissenyat per a maximitzar la claredat espacial i les vistes diagonals, eliminant pilars interiors per a afavorir la funcionalitat i fluïdesa.



PROJECTE: TORRE ZENIT 2 · ESCALDES-ENGORDANY

SOCIS PROMOTORS: CISA I WINDSOR&MEYERS

ARQUITECTURA I ENGINYERIA: PERE ESPUGA SORRIBES · ENGITEC · JORDI SOLÉ SANS

CONSTRUCTORA: UTE COPSA·URCOSA













Recent Posts

See All

Comments


bottom of page