top of page
Search

INTEGRAT A L’ENTORN

COMELLOT MOUNTAIN RESIDENCES · SOLDEU

La façana principal mira cap a la carretera de Soldeu, on es destaca el joc entre les alçades i els volums del concepte arquitectònic.


Aquest projecte és una síntesi entre la funcionalitat i l’estètica contextual. El seu caràcter resideix en la seva adaptació al terreny, un entorn muntanyós que inspira la seva arquitectura. El conjunt residencial està constituït per dos blocs amb una volumetria fragmentada, per crear l’escalat d’un edifici en el context de la muntanya. Aquesta disposició no només ofereix una estètica única, sinó que també crea espais únics i funcionalitat adaptada.


El joc de formes i dimensions dona lloc a una experiència residencial excepcional, on cada unitat té la seva pròpia identitat, alhora que s’integra harmoniosament amb el paisatge que l’envolta. En la recerca d'harmonitzar amb el paisatge muntanyós a 1800 metres d'altitud, sorgeix la necessitat d'una nova concepció arquitectònica. Aquesta visió culmina en la creació d'un conjunt residencial que redefineix els paràmetres estèticsi funcionals. La clau resideix enuna fragmentació deliberada, una estratègia que integra les edificacions a la perfecció amb el seu entorn.


Això s'assoleix a través d'una variació en les alçades dels blocs, evitant una uniformitat que seria estranya al terreny irregular de la muntanya. Cada edifici es converteix en una composició única, amb un nombre variable de plantes, fent possibleuna adaptació subtil a la topografia i preservant la seva pròpia identitat. Aquesta dinàmica de nivells no només enriqueix l'aspecte visual, sinó que també ofereix una experiència residencial més rica, amb perspectives diverses i una interacció constant amb el paisatge circumdant. És la simbiosi entre forma i funció, entre l'home i la natura, que defineix aquesta nova expressió arquitectònica en les alçades de la muntanya.



Una de les característiques distintives d'aquest conjunt residencial són les cobertes inclinades, en les quals la fusta exerceix un paper protagonista.

Tant per a les cobertes com per als revestiments de pedra de la façana i baranes de les terrasses, la fusta aporta un toc càlid i natural que harmonitza perfectament amb l'entorn de muntanya. A més, grans oberturesamb finestres de sostre fins a terra s'integren en aquesta estètica, combinant-se amb el revestimentde pedra per crear una fusió entre tradició i modernitat. Totes les finestres, fidel al seu entorn, són de fusta, reforçant la cohesió del disseny. Les terrasses, concebudes com a espais privilegiats, ofereixen una oportunitat única per gaudir del sol i de les impressionants vistes panoràmiques.

Un avantatge clau és la possibilitat d'incorporar finestresde terra a sostre, optimitzant la llum natural a l'interior dels pisos i oferint una vista panoràmica de la vall des de l'est a l'oest, amb accés directe a les pistes.

Aquesta fusió harmònica entre l'interior i l'exterior, entre la llum i el paisatge, no només defineix l'essència d'aquest projecte, sinóque també enriqueix de manera significativa l'experiència de vida dels seus habitants, oferint un entorn resguardat, però connectat amb la naturalesa que l'envolta, un lloc on el confort i la serenitat es converteixen en una part intrínseca de la vida quotidiana.

A les cobertes inclinades com per als revestiments de pedra de la façana i baranes de les terrasses,la fusta aporta un toc càlid i natural que harmonitza perfectament amb l’entorn de muntanya.

La il·luminació de les zones comunes incorpora llums com a elements decoratius, les tires LED marquen les àrees de pas, mentre que els focus proporcionen una llum general agradable i acollidora.



La fusta és l’element integrador de tota la intervenció, al terra, al sostre i a determinats paraments, transmet calidesa i durabilitat. Fusta del Pirineu, un joc engrescador de textures i acabats.

La fusta rústica en tonalitat càlida de pi és l'essència dels interiors, evocant la natura dels boscos. Presenta una acollidora calidesa en revestiments de parets, sostres i mobles, generant una harmoniosa i relaxant atmosfera inspiradora.


L’interiorisme de les Comellot Mountain Residences es basa en tres elements que són l’essència de les llars a Andorra, el país al bell mig del Pirineu. La pedra, la fusta i el ferro, són els materials que tradicionalment han servit als habitants de les Valls per refugiar-se de les inclemències del temps i alhora transmetre el caliu necessari que la llar ha de tenir.


La fusta és l’element integrador de tota la intervenció, al terra, al sostre i a determinats paramentsde l’habitatge, transmet calidesa i durabilitat. Fusta del Pirineu. És també un joc engrescador de textures i acabats segons l’úsque se’n fa. Amb la fusta com a base, elements de materials diversos com el cuir, les catifes de llana, els velluts o el cotó egipci, acaben de vestir l’ambient dels apartaments. Juntament amb el mobiliari, peces de disseny intemporal, col·locades per crear racons i punts d’atenció que eixamplen la sensació de l’espai. La sala menjador incorporala cuina com un element més del mobiliari, per guanyar amplitud, per facilitar les trobades, pensada des de l’interior per gaudir de l’exterior i de les vistes, a través dels finestrals que s’obren a la solana.


És aquí on es mostra la pedra de l’exterior de l’edifici, el paredat tradicional, integrat perfectament amb la fusta. El mateix criteri s’aplica al dormitori principal que té el banycom un element més per gaudir, per disposar de més amplitud, obert igualment a l’exterior, i on l’absència de compartimentació dels ambients permet entendre-ho tot com un conjunt. En aquest cas la ceràmica i d’altres elements petris, complementen la decoració que segueix tenint la fusta com a l’element integrador. Finalment, la llar de foc de ferro, hereva de la forja, ocupa volgudament una posició central a l’espai comú de l’apartament. A més a més de la seva funció, esdevé pel seu disseny una peça clau del mobiliari que dona caràcter i organitza al seu voltant els ambients de la sala. En aquestcas, el ferro, amb la fusta i la pedra, tanquen el cercle de l’interiorisme del projecte.

Les grans finestres, optimitzen la llum natural a l’interior de les vivendes i ofereixen una vista panoràmica de la vall des de l’est a l’oest, amb accés directe a les pistes.
Les cuines, de línies depurades i de color negre, estableixen un diàleg fascinant amb la calidesa de la fusta de pi, creant contrast en un ambient contemporani i acollidor. La cuina és el lloc central de la llar, on la interacció i el plaer culinari es converteixen en part de la vida quotidiana.

Les cuines amb grans volums dominats pel color negre contrasten amb la fusta rústica de color pi del voltant imprimint un ambient contemporani.

Les xemeneies, integrades als mobles de ferro acabats en gris antracita, són el centre de l'espai de vida, creant un focus d'atenció que convida a la relaxació i la contemplació. Amb la seva calor reconfortant i la seva estètica moderna, les xemeneies esdevenen el lloc preferit per reunir-se durant les nits fredes d'hivern.

L’arquitectura i el disseny interior d’aquest conjunt residencial és una simfonia de textures, colors i elements arquitectònics que capturen la màgia de l’entorn muntanyós.

Les finestres, amb àmplies obertures de terra a sostre, enquadren la grandesa del paisatge. La combinació de pedra i fusta a la façana integra els edificis amb l'entorn de muntanya, fusionant naturalesa i arquitectura en una simbiosi perfecta.


A través de les grans obertures projectades, la llum natural inunda els interiors, creant una sensació de connexió amb l'entorn i un marc incomparable per a les vistes panoràmiques de les muntanyes.


Les banyeres integrades als dormitoris ressalten l'experiència del bany, afavorint la relaxació i inspirat en els ambients dels spas. En aquesta integració destaca la importància del benestar personal, i ofereix un espai dedicat al descans i la renovació.La combinació de materials i tonalitats als banys segueix la mateixa línia estilística de tota la casa, creant una harmonia visual i una sensació de cohesió en tot el disseny interior. Els revestiments ceràmics aporten sobrietat als espais, mentre que el color negre combinat amb la fusta, accentuen un estil urbà i sofisticat.Cada detall ha estat pensat per crear un ambient acollidor i funcional, on la vida quotidiana es converteix en una experiència única i enriquidora. És un lloc on els residents poden viure, somiar i créixer, immersos en la immensitat de la natura i el confort de la seva llar.


Mitjançant elements separadors, el disseny dels banys integra l'espai dins del dormitori, creant una sensació d'harmonia i funcionalitat. Aquesta solució arquitectònica aporta una sensació d'unió i cohesió entre els dos espais, afavorint una experiència de convivència i confort.

El projecte lumínic ha jugat un paper molt important, per a aconseguir potenciar la calidesa i crear atmosferes, combinant-se amb la llum natural.


PROJECTE: COMELLOT MOUNTAIN RESIDENCES PROJECT MANAGEMENT: JACINT GIL RODRÍGUEZ ARQUITECTURA: OROBITG STUDIO - ARCH.LAB INTERIORISME: LAURA PÉREZ I PUJADAS CONSTRUCTORA: CALBÓ ALTA MUNTANYA

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page