top of page
Search

RESTITUÏR LA BIODIVERSITAT: VEGETACIÓ I AIGUA

NOU PARC DE L’OSSA · ENCAMP

El Parc de l’Ossa és un nou pulmó verd al centre d’Encamp que esdevé també un espai de trobada intergeneracional. L’equipament esdevé una zona verda en ple centre de la vila, amb 10.000 m2 d’equipaments i serveis, zones de jocs infantils, esportives i de lleure per a tothom en un entorn paisatgístic que potencia la biodiversitat. Un nou espai verd al centre d’Encamp que inclou tres nous edificis de serveis, una zona de restauració, un parc infantil i juvenil, un nou aparcament amb 80 places cobertes i el soterrament del carrer de la Molina, de manera que es guanyen 10.000 m2 d’espai verd al centre de la vila, mirant al riu i amb prioritat per les persones.


El projecte del Parc de l’Ossa ha experimentat una evolució notable des dels seus inicis, consolidant-se com un projecte exemplar en l'àmbit de l'arquitectura paisatgística i la sostenibilitat urbana. Originalment concebut per ser dividit en dues parts, el parc finalment es va unificar en un sol espai, mantenint una ubicació central, un fet inusual en les ciutats actuals. Aquesta localització cèntrica ha permès al parc adquirir una percepció unificada i coherent, beneficiant tant els habitants com l'entorn. El nom del parc està inspirat en el Ball de l’Ossa, patrimoni immaterial i cultural de la UNESCO, i el seu element central és aquesta ossa, com a homenatge a aquesta tradició. Cal destacar que el projecte va ser seleccionat per votació popular, amb un jurat format per la ciutadania.


La Llacuna tracta de reproduir l'equilibri biològic d'un pla d'aigua natural com un estany. Inclou una passarel·la que permet gaudir-la des de la part superior, i un mirador que sobrevola el riu Valira d’Orient. Es divideix en dos espais: la Llacuna que acull la vegetació i l'hàbitat aquàtic, i l'espai de filtració i depuració orgànica. Juntament amb la resta de zones verdes del parc permeten veure com evoluciona la vegetació durant les quatre estacions de l’any. Aquest projecte contribueix a mantenir la biodiversitat, amb nova vegetació, arbres joves i noves tècniques de plantació.


La complexitat del projecte ha requerit una organització meticulosa, especialment per a garantir la preservació del paisatge i el sistema hídric.


PROJECTE: NOU PARC DE L’OSSA ENCAMP

PROMOTOR: COMÚ D’ ENCAMP

ARQUITECTURA: ALTURA

CONSTRUCTORA: PROGEC


Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page