top of page
Search

UN INNOVADOR SISTEMA DE CLIMATITZACIÓ

REHAU Un sistema de climatització eficient s’encarrega d’assegurar una distribució adequada de fred o calor a totes les àrees, alhora que prevé el malbaratament d’energia, representant beneficis tant per al medi ambient com per a la butxaca. La resposta a aquesta necessitat es troba als innovadors sistemes de climatització per superfícies radiants desenvolupats per REHAU.


REHAU ofereix una solució completa i integrada per la climatització. Un sistema de climatització eficient s'encarrega d'assegurar una adequada distribució de fred o calor en totes les àrees, al mateix temps que preveu el desaprofitament d'energia, representant beneficis tant per al medi ambient com per a la butxaca. La resposta a aquesta necessitat es troba en els innovadors sistemes de climatització per superfícies radiants desenvolupats per REHAU. REHAU ofereix una solució completa i integrada per a aprofitar els avantatges d'aquest conjunt de sistemes de climatització en tota mena d'edificacions. Tant per a obra nova com per a rehabilitació, edificis residencials, dotacionals, terciaris, o industrials, així com per a espais exteriors. A més, els diferents sistemes es poden simultanejar, per exemple, utilitzant superfície radiant en sòls i sostres s'obtenen majors potències per m² en cas necessari, i depenent de l'ús de cada espai, pot ser més interessant que la radiació provingui d’una superfície o l'altra.


En definitiva, es tracta d'oferir totes les opcions en climatització perquè l'arquitecte disposi de la que més s'ajusti al seu projecte. En comparació amb altres sistemes de calefacció i refrigeració, els sistemes de climatització radiants de REHAU fan servir temperatures d'impulsió moderades, la qual cosa augmenta l'eficiència de la generació i distribució de l'energia. En els mesos freds l'aigua que recorre el circuit circula a uns 35- 40 °C, i en els períodes més calorosos refresca l'ambient fent que l'aigua recorri la instal·lació a uns 14-18 °C. D'altra banda, el sostre radiant de REHAU també es posiciona com una solució de climatització idònia, ja que aconsegueix una total uniformitat de temperatura ambient perquè no utilitza l'aire com a transmissor. La seva tecnologia consisteix en el fet que l'aigua calenta o freda recorre l'interior dels meandres de tub de PE-Xa, el material idoni per a l'aigua calenta i calefacció perquè suporta temperatures de fins a 90 °C, aportant la temperatura adequada en les diferents estades i oferint un elevat confort en la llar. Sens dubte, aquest és un sistema que proporciona un alt rendiment i resulta molt fiable i durador. Els sistemes de paret radiant proporcionen també una distribució uniforme i agradable de la temperatura ambient. Un altre avantatge que ofereix aquesta tipologia és la velocitat amb la qual s'escalfa o es refreda l'ambient, pel fet que la massa de l'arrebossat de la paret és menor que la capa de morter del sòl, possibilitant una transferència més ràpida i eficaç de l’energia. Com a suport a les superfícies radiants, REHAU ofereix dues alternatives: d'una banda, l'ús de deshumidificadors que, a diferència dels aparells d'aire condicionat convencionals, els deshumidificadors permeten un major marge d'acció per a l'interiorisme, perquè es poden encastar en una paret o en el sostre. Totes dues variants estan disponibles amb o sense funció de refrigeració addicional. Les unitats amb funció de refrigeració addicional proporcionen 610 W de potència de refrigeració addicional per al sostre i 520 W per a la paret. El seu rendiment de deshumidificació és de sostre 24 l/d i mural 22 l/d.

L'altra alternativa de suport a les superfícies radiants són els nous ventiloconvectors RAUCLIMATE Silent Breeze. El confort del sistema és fruit d'un excel·lent rendiment, un funcionament silenciós i una estètica atractiva. En emprar l'aigua com a element refrigerant, el ventiloconvector rep l'aigua calenta o freda des d'una unitat externa (pot ser una caldera comuna, una bomba de calor, un equip d'aerotèrmia…) i la fa circular per uns tubs; un ventilador dins del ventiloconvector fa circular l'aire entre aquests tubs, produint un canvi de temperatura de l'aire. Aquest aire, escalfat o refrigerat, és expulsat a l'exterior a través d'un filtre, escalfant o refredant l'ambient segons les necessitats. Els ventiloconvectors són sistemes més segurs que els aparells d'expansió directa, també anomenats "splits", al no fer servir gasos refrigerants, que en cas de fugida s'acumulen i resulten molt perjudicials per a la salut de les persones i per al medi ambient, ja que contribueixen a l'escalfament global i acceleren la destrucció de la capa d'ozó. Els nous ventiloconvectors RAUCLIMATE Silent Breeze, estan disponibles per una instal·lació oculta, distribuint l'aire per conductes, o bé per una instal·lació vista, en sòl o paret.

L'avantatge més gran de la solució completa de climatització de REHAU, que actualment és única en el mercat, és que incorpora el tractament de l'aire. A més del control de deshumidificadors, també incorpora la possibilitat de gestionar ventiloconvectors com a suport a les superfícies radiants mitjançant la regulació intel·ligent NEA SMART 2.0. Tant des del termòstat com des de la seva App gratuïta es pot controlar el ventiloconvector de manera còmoda i intuïtiva: canviar el mode de funcionament entre automàtic, silenciós i nocturn, moderar la velocitat del ventilador i, per descomptat, pot encendre's i apagar-se. Aquest termòstat digital és l'últim en tecnologia domòtica aplicada a la llar, capaç d'adequar en tot moment la temperatura de l'habitatge depenent dels hàbits i preferències de l'usuari, però també d'ajustar la temperatura del sòl radiant depenent de si hi ha algú en l'habitatge en detectar la presència mitjançant el telèfon, permetent així estalvis de consum de fins a un 20%. Aquesta tecnologia, anomenada geofencing, permet que el termòstat digital activi el sòl radiant només quan algú està en l'habitatge o de camí, permetent estalviar una gran quantitat d'energia i contribuint a protegir el medi ambient. Programable manualment o a través de l'aplicació mòbil, i amb una pantalla digital moderna, elegant i atemporal, el termòstat respon també a comandos de veu, amb Alexa. En definitiva, amb els seus innovadors sistemes de climatització per superfícies radiants, REHAU demostra una vegada més el seu lideratge en innovació, oferint solucions completes, integrades entre si i amb la garantia d'un sol proveïdor.


9 views

Bình luận


bottom of page