top of page
Search

UNA VIDA DEDICADA A LA MÚSICA I A LA CULTURA

ORIOL VILELLA, MÚSIC



L'Oriol sempre ha tingut una passió profunda per la música, que va sorgir des de ben petit. Ja amb 2 o 3 anys, la seva joguina preferida era un toca-discos. El seu pare, que també era músic, li va ensenyar a tocar la guitarra, fet que va marcar l'inici de la seva creació musical. A partir d'aquell moment, va començar a fer les seves pròpies cançons, sempre envoltat de persones vinculades al món de la música. A l'escola, va conèixer dos amics amb els quals va formar una banda (a dia d'avui, segueixen tocant junts), iniciant així el seu recorregut musical.


Va començar a estudiar música a l’Institut de Música d’Andorra la Vella, i més endavant va continuar la seva formació a l’Aula de Jazz del Conservatori del Liceu a Barcelona. A partir d’aquí, l’Oriol va fundar la seva pròpia escola de música, l'Espai de Música Moderna. Aquesta iniciativa va derivar en la creació del projecte JAMBO Street Music, juntament amb Toni Colom. A més d’aquests projectes, l’Oriol també està implicat en diversos grups de música, la docència i la producció de festivals.


ACTIVITAT PROFESSIONAL


• Espai de Música Moderna: Fundada l’any 2004, l’Oriol es va inspirar en el naixement del seu primer fill, per unir la seva passió per la música amb la seva família, convertint la docència d’aquesta en la seva professió. El creixement de l’escola al llarg dels anys ha estat espectacular


• SEMM: El 2019, l’Oriol va veure la necessitat de crear un segell discogràfic per ajudar els músics del país, facilitant-los el procés d’edició d’un disc i acompanyant-los durant tot el procés. SEMM està obert a artistes de totes les nacionalitats i procedències.


• JAMBO Street Music Festival: Aquest projecte va néixer el 2014 arran d’una idea de Toni Colom, qui, després de viatjar al centre d’Europa, es va adonar que als carrers hi havia molta música en directe, cosa que trobava a faltar al país. Així, tots dos van decidir crear el JAMBO.


Codirector del Canillo Escènic Arts, el primer festival d’arts escèniques del país, creat amb la voluntat de difondre, promoure, impulsar i desenvolupar la indústria de les arts escèniques. També vol servir d’aparador per a artistes locals i internacionals, i pretén acostar al públic un ampli ventall de propostes creatives, originals i innovadores. Ja porten tres edicions.


A més, ha començat a treballar com a director de producció de la Temporada de Música i Dansa d’Andorra la Vella, que ara s’estén de març a octubre. L’objectiu és poder organitzar molts actes de petit format, allargant la temporada i apropar la música clàssica a tots el públics.


COM A MÚSIC


L’Oriol forma part de diversos grups de música. El grup amb el qual més s’identifica és Hysteriounk, format per Lluís Cartes, Òscar Llauradó, Roger Casamajor, Cesc Vilarrubias i ell mateix. Aquest grup es va fundar l’any 1996 i compta amb 6 treballs discogràfics, un estil molt personal i multitud de concerts.


Actualment, amb el mateix Lluís Cartes, gira l’espectacle “35 anys tocant plegats”, tocant a diversos escenaris d’Andorra i Europa.


L’any 1996, va formar la banda Likantropika, de new age, juntament amb Albert Bartumeu, que continua activa avui en dia.


El 2005, va crear el grup madretomasa, banda de Rock and Roll americà, amb el que ha enregistrat 3 treballs discogràfics i han editat diversos senzills.


A més, ha estat implicat en multitud de projectes com a guitarrista o músic de sessió: Lluís Cartes i els Fluxes, l'ONCA, Browbeat, Drac, Paul Fuster...




2 views

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page